Windpark E40 Bewester wordt ontwikkeld door Aspiravi nv en Storm, twee bedrijven die al jaren actief zijn in de ontwikkeling van windenergieprojecten in België. Samen delen we onze kennis en ervaring om ook de ontwikkeling, bouw en exploitatie van het nieuwe windpark E40 Bewester in de gemeenten Veurne en De Panne te kunnen realiseren. 

Aspiravi nv is meer dan 15 jaar actief in de sector van de hernieuwbare energie. Aspiravi nv ontwikkelt, investeert in, realiseert en exploiteert projecten voor de productie van groene energie. 94 gemeenten en de Vlaamse Energieholding zijn de aandeelhouders van Aspiravi nv.

Begin 2019 is de Aspiravi-groep betrokken bij het beheer van 313 windturbines in België, de Noordzee en het buitenland. Alle installaties hebben samen een geïnstalleerd vermogen van 1.030 MW en produceren groene stroom equivalent aan het gemiddeld jaarlijks verbruik van 910.000 gezinnen. Dankzij de hernieuwbare energieprojecten van de Aspiravi-groep wordt een jaarlijkse CO2-uitstoot van 1.430.000 ton vermeden.

In 2018 bouwde Aspiravi nv 10 nieuwe windturbines op 3 verschillende locaties in België en 42 nieuwe windturbines in zee. Aspiravi nv startte in 2018 ook met de bouw van een nieuwe groene energiecentrale A&U voor niet-recycleerbaar houtafval in Wielsbeke. In 2019 plant Aspiravi nv de bouw van 14 windturbines in België: 5 in de Antwerpse haven, 1 op het bedrijventerrein in Diest, 1 in Ham, 4 in Le Roeulx en 3 in Héron-Fernelmont. Daarnaast is de Aspiravi-groep betrokken bij de bouw van de 58 turbines voor het offshore windpark Seamade waarvan de bouw in 2019 start en dat in 2020 operationeel zal zijn.

Dankzij Aspiravi Samen cvba kunnen omwonenden mee investeren in en genieten van de opbrengsten van windenergie. Jaarlijks wordt er een mooi rendement voor hun investering verwacht. Begin maart 2019 telde Aspiravi Samen bijna 3.200 coöperanten.

Coöperanten van Aspiravi Samen cvba kunnen lokaal geproduceerde, groene stroom aankopen aan een voordelig tarief bij Aspiravi Energy. Bovendien ondersteunt elke klant van Aspiravi Energy een sociaal project rond energie- en kansarmoede.

Storm is een Belgische windparkontwikkelaar gespecialiseerd in de realisatie van windturbineparken. De belangrijkste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA, PMF Infrastructure Fund NV, ParticipatieMaatschappij Vlaanderen NV, Black Swan NV en Clean Energy Invest CVBA. Storm heeft 15 operationele windparken in uitbating, goed voor een geïnstalleerd vermogen van 83 MW.

Omwonenden kunnen participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CVBA. Storm CVBA telt 2.868 coöperanten voor de windparken in Wachtebeke, Wielsbeke, Maasmechelen, Westerlo, Geel, Meer, Dilsen-Stokkem, Desselgem, Lokeren, Zandvliet, Minderhout, Melsele en de Haven van Gent.

 

Aspiravi nv
Vaarnewijkstraat 17
8530 Harelbeke
BTW BE 0477.518.825

www.aspiravi.be

Storm
Katwilgweg 2
2050 Antwerpen
BTW BE 0807.311.697

www.storm.be