Windpark E40 Bewester wordt ontwikkeld door Aspiravi nv en Storm, twee bedrijven die al jaren actief zijn in de ontwikkeling van windenergieprojecten in België. Samen delen we onze kennis en ervaring om ook de ontwikkeling, bouw en exploitatie van het nieuwe windpark E40 Bewester in de gemeenten Veurne en De Panne te kunnen realiseren. 

Aspiravi nv is meer dan 20 jaar actief in de sector van de hernieuwbare energie. Aspiravi nv ontwikkelt, investeert in, realiseert en exploiteert projecten voor de productie van groene energie. 94 gemeenten en de Vlaamse Energieholding zijn de aandeelhouders van Aspiravi nv.

Begin 2021 is de Aspiravi-groep betrokken bij het beheer van 375 windturbines in België, de Noordzee en het buitenland. Alle installaties hebben samen een geïnstalleerd vermogen van 1.548 MW en produceren groene stroom equivalent aan het gemiddeld jaarlijks verbruik van 1.440.000 gezinnen. Dankzij de hernieuwbare energieprojecten van de Aspiravi-groep wordt een jaarlijkse CO2-uitstoot van 2.020.000 ton vermeden.

In 2019 / 2020 was de Aspiravi-groep betrokken bij de bouw van 58 windturbines van het offshore windpark SeaMade in de Belgische Noordzee en bij de bouw van de nieuwe centrale voor niet-recycleerbaar afvalhout A&U Energie in Wielsbeke. Beide projecten zijn sinds eind 2020 operationeel.

In 2021 / 2022 bouwt Aspiravi nv 29 nieuwe windturbines, met een totaal geïnstalleerd vermogen van bijna 106 MW, op verschillende locaties in België waaronder de haven van Antwerpen, Lommel, Ham, Diepenbeek, Genk, Diest, Brecht en Laarne.

Dankzij Aspiravi Samen cvba kunnen omwonenden mee investeren in en genieten van de opbrengsten van windenergie. Jaarlijks wordt er een mooi rendement voor hun investering verwacht. Begin maart 2019 telde Aspiravi Samen bijna 3.200 coöperanten.

Coöperanten van Aspiravi Samen cvba kunnen omwonenden mee investeren in en genieten van de opbrengsten van windenergie. Jaarlijks wordt er een mooi rendement voor hun investering verwacht. Begin 2021 telde Aspiravi Samen bijna 3.500 coöperanten.

Coöperanten van Aspiravi Samen cvba kunnen lokaal geproduceerde, groene stroom aankopen aan een voordelig tarief bij Aspiravi Energy. Bovendien ondersteunt elke klant van Aspiravi Energy een sociaal project rond energie- en kansarmoede.

Storm is een Belgische windparkontwikkelaar gespecialiseerd in de realisatie van windturbineparken. De belangrijkste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA, PMF Infrastructure Fund NV, ParticipatieMaatschappij Vlaanderen NV, Black Swan NV en Clean Energy Invest CVBA. Storm heeft 15 operationele windparken in uitbating, goed voor een geïnstalleerd vermogen van 83 MW.

Omwonenden kunnen participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV. Storm CVBA telt 3.441 coöperanten voor de windparken in Wachtebeke, Wielsbeke, Maasmechelen, Westerlo, Geel, Meer, Dilsen-Stokkem, Desselgem, Lokeren, Zandvliet, Minderhout, Melsele, Retie, Pelt en de Haven van Gent.

 

Aspiravi nv
Vaarnewijkstraat 17
8530 Harelbeke
BTW BE 0477.518.825

www.aspiravi.be

Storm
Borsbeeksebrug 22
2600 Berchem
BTW BE 0807.311.697

www.storm.be